Sport og ernæring er direkte knyttet til hinanden.

Flere og flere ved, at fremtiden står i de aktives navn og at ernæring og kost skal passes ind i en dagligdag med sport, fitness og motion.

Alle har i dag viden om at slankekure, slankeprodukter, slankekonsulenter, mirakelkure og skrappe diæter ikke er vejen frem.

Hvis du ønsker at tabe dig og have en god og sund fremtid, så er det derimod kombinationen af god og frisk motion og aktivitet, samt sund og energi-rigtig ernæring, der er vejen frem.

Derfor er fremtidens ernæringsrådgivning og viden baseret på netop sportsernæring.

 

Kropen er som en motor.


Ligesom en motor har brug for brændstof, har menneskekroppen brug for at få tilført energi hver dag. Det får kroppen gennem den mad, vi spiser.

Den energi vi får gennem kosten bruges til to ting:

Til vedligeholdelse af kroppens organer og deres funktioner, åndedrættet, blodets kredsløb, fordøjelse osv.
Til aktivitet: Alle former for bevægelse, arbejde og motion.
Behovet for energi ændrer sig gennem livet og fra person til person. Er man fysisk aktiv, kræver det mere energi, end hvis man ikke bevæger sig så meget. Under alle omstændigheder er det ikke lige meget, hvilken slags ”brændstof”, vi hælder på vores ”motor”. Det er vigtigt, at vores mad er sammensat, så vi får de ting, vi har brug for. Sund mad skal indeholde kulhydrater, protein, fedt, vitaminer og mineraler.

Ved at planlægge din kost og dit væskeindtag kan du maksimere udbyttet af din træning, så du har nok energi og ikke går ”sukkerkold” eller dehydrere under træning, da det nedsætter præstationsevnen betydeligt. For hver procentdel af kropsvægten du taber, reduceres din præstationsevne med 10%

Når du spiser går 80% til at holde kroppen på en temperatur på 37 grader,

Så er der 20% til resten

 


 

Sportsernæring kom Hurtigere ovenpå igen.

Når du har trænet, har du brug for at restituere eller ”komme dig”. Jo hurtigere du restituerer, jo hurtigere kan du gennemføre effektiv træning igen. For en topidrætsmand er hurtig restitution helt afgørende, men også almindelige motionister har glæde af at komme hurtigt ovenpå igen. Og så er det slet ikke så svært...

Hurtig restitution efter træning kan måske umiddelbart lyde som noget, der er forbeholdt topsportsfolk. De har brug for at være hurtigt klar igen, da de som regel træner oftere og mere end almindelige mennesker.

Men hvis du træner ”bare” to til tre gange om ugen, kan du godt have stor glæde af at være så restitueret som muligt. Dels føler du, at træningen går bedre, og dels kan du træne med højere intensitet og dermed få større træningsudbytte.

Den rigtige kost og væskeindtagelse efter træning er afgørende for restitutionstiden. Det skyldes, at musklernes og leverens kulthydratdepoter skal genetableres, ligesom der skal tilføres nye byggesten (proteiner) til at genopbygge ødelagte celler.

 

Den rette kost og væske.


Det er vigtigt for restitutionstiden, at kroppen får tilført næringsstoffer (energi) hurtigst muligt efter træning.

Dog afhænger typen af næringsstoffer af, hvilken type motion du har dyrket. Efter konditionstræning er det vigtigt at få tilført kulhydrater, så leverens og musklernes kulhydratdepoter kan blive genopfyldt.

Samtidig er det optimalt umiddelbart efter træning at indtage hurtigt-optagelige kulhydrater, f.eks. en bolle med honning. Det er samtidig en god ide at indtage et hovedmåltid senest 1½ time efter træning, så du er helt sikker på, at depoterne er fyldt.

Frem mod det næste træningspas er det en god ide at spise godt med langsomt-optagelige kulhydrater (pasta, ris, linser, kartofler og groftbrød). Således kan du øge kulhydratdepoterne, så de er større, når du træner næste gang.


 

 

 

 

Besøg os på Facebook!

Facebook Image

Adresse

sports-klinik.com

kanalstræde 8

4300 Holbæk

Mob: 31 77 73 55


Online Booking


Copyright © 2010 - karsten@sports-klinik.com - Hjulmagervej 1 - 4300 Holbaek - +45 31777355 - CVR: 29955549